Wapenunie en Unact hebben de voorbije maanden overleg gepleegd met het oog op een betere samenwerking bij het verdedigen van de belangen van de sector voor civiele wapens in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Bedoeling is alle inspanningen te bundelen binnen het “Belgian Weapon Forum” . Dit forum streeft naar een evenwichtig regelgevend kader voor activiteiten met vuurwapens. Kernwaarden daarbij zijn rechtszekerheid, veiligheid, verantwoordelijkheid en transparantie. Het forum wil haar expertise inzake civiele vuurwapens ten dienste stellen van beleidsmakers op internationaal, Europees, federaal en regionaal niveau.

Economische actoren (zoals handelaars, schietstanden, fabrikanten, ...) kunnen aansluiten via Wapenunie (in Vlaanderen of Brussel) of Unact (in Wallonië, Brussel of de Duitstalige gemeenschap). Ook organisaties van wapenbezitters (zoals schuttersfederaties, airsoft federaties, verzamelaarsverenigingen, jachtorganisaties, ...) kunnen aansluiten. Individuele wapenbezitters kunnen geen lid worden van het forum. Zij kunnen de doelstellingen ondersteunen door aan te sluiten bij een vereniging die lid is (zoals bv. de AVWL die de belangen van individuele wapenliefhebbers verdedigt).

You are here

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /home/w15000we/public_html/includes/menu.inc).

User account

Enter your Belgian Weapon Forum username.
Enter the password that accompanies your username.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer